Gott till grillat 4-6 prt

Ugnsrostade potatisar

1.5 kg delikatesspotatis med skalet på
0.5 dl matolja
1 msk kinasoja 
1 msk sweetchilisås
3 nypor flingsalt 
1 krm grovmald svartpeppar 

Ugn: 225*

Tvätta potatisen. Lägg i en bunke. Häll på matolja, kinasoja, sweetchilisås, salt och svartpeppar. Rör om väl med en sked.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll ut potatisen i långpannan och stek dem gyllene och tills de känns genomstekta i ugnen ca 30-40 minuter. Skaka runt dem på plåten lite då och då.
Ugnsrostade potatisar
(null)

Tabboulehinspirerad sallad

1 påse blandsallad ex bladspenat, machesallad, ruccola
10 cm gurka
1 stor tomat
0.5 rödlök
1 knippa persilja 
1 knippa gräslök
matolja
flingsalt
grovmald svartpeppar 
en skvätt flytande citronsaft 

Tärna tomat, gurka och lök fint. Skölj salladen. Finhacka gräslök och persilja.
Häll en skvätt matolja i en skål. Strö på en nypa flingsalt och en liten nypa grovmald svartpeppar. Häll i citronsaft, gurka, tomat, rödlök, sallad, persilja och gräslök. Blanda om väl.
Tabboulehinspirerad sallad


Nu är ju grillsäsongen här trots det kommit en del regn idag. Då är det bara att tuta och köra och grilla kött, fågel, fisk, skaldjur, korvar, hamburgare, grillspett, grönsaker och gå bananas!!! Potatisen åker in i ugnen och sallader blandas och såser och dippor rörs ihop! Det är nästan som en rensning i kyl/frys/skafferi! Fram med fantasin och vips har man värsta grillbuffe’n! Allt måste inte vara hemgjort utan passa på att köpa på er kalla såser och röror, dipmixar och grilloljor och färdigmarinerat! En hel del halvfabrikat går faktiskt att ändra och göra om lite så det sedan smakar som hemlagat! Det behöver inte vara så krångligt och har man gäster så låt dem vara med och fixa maten eller varför inte köra knytkalas?! Alla tar vad man har hemma och tillsammans skapar man en god somrig middag!!
Grillad röd spetspaprika och färdigkryddad fläskkarré

(null)


Jag ÄLSKAR grillat och grönsaker och röror och kalla såser!!