Rabarbermarmelad (2 kg rabarber)
2 kg sköljda tunt skivade rabarber 
1 kg syltsocker
glasburkar med lock
 
Diska burkarna. Lägg dem att torka/steriliseras i ugnen på 100* tills de har torkat. Lägg locken i en gryta och täck med vatten. Låt det koka upp och ställ åt sidan.
 
Lägg rabarber och syltsocker i en stor gryta. Koka upp under omrörning, rör så du når botten på grytan. När det börjar vätska sig så sänk till medelvärme och låt koka 5-8 minuter under omrörning så rabarbern mjuknar. Skumma av ev skum med en sked. Fyll de rena burkarna ända upp och skruva åt locken hårt! Marmeladen är jättevar så bränn er inte och håll i burkarna med en grytlapp. Ställ åt sidan att svalna helt.
 
Förvaras helst i kylskåp. Hållbarhet i kylskåp upp till ett år, oöppnade. Hållbarhet i skafferi någon månad, oöppnade!
 
Vi har ju rabarber i massor så idag blev det rabarbermarmelad och kokt kräm! Sommaren är räddad 😜
Man behöver skriva åt locken ännu mer när marmelen svalnat!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress