75 g smält smör
Fyllning:
400 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
1.5 dl socker
1 krm vaniljsocker
3 ägg
Servering:
frysta hallon (tinade)
blåbär
lite socker
Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant (24cm).
Dela äggen i vitor och gulor.
Vispa gulor, socker och vaniljsocker pösigt.
Vispa grädden.
Vispa vitorna till maräng.
Vänd varsamt ner grädden i gulorna. Rör varsamt i marängen.
Häll smeten i formen. Plasta in och frys minst 4 timmar.
Blanda hallonen med lite socker. Skeda på lite på cheesecaken och strö på blåbär. Servera resterande hallon till kakan.
Tina ca 10 minuter innan servering.
Idag fyller vår äldsta dotter 17 år så ikväll blir det god middag och denna!

Häll smeten i formen. Plasta in och frys minst 4 timmar!

0