2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
4 tomater
1 kycklingbuljongtärning
400 g passerade tomater
1.5 dl vatten
1 tsk sirap
1 tsk citronsaft
0.5 tsk vinäger
salt
grovmald svartpeppar
vitpeppar
vitlökspulver
allkrydda
Aromat
paprikapulver
salladskrydda
Ugn: 225 *
Dela filéerna i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform. Salta och krydda. Vänd dem och salta, krydda igen. Ställ in det i ugnen.
Skiva lök, finhacka vitlök och strimla paprikan. Fräs det i margarin. Salta och krydda.
Klyfta tomaterna och dela klyftorna i två delar. Lägg det i lökfräset. Rör om.
Häll i sirap, citronsaft och vinäger. Låt fräsa en stund under omrörning.
Häll i passerade tomater och vatten. Låt småputtra ca 10 minuter. Smaka av.
Tag ut kycklingen och häll över tomatsåsen.
Grädda bubblig och så kycklingen är genomstekt ca 30-40 minuter i 200*.
Servera med ris och sallad!
Hållbarhet till nästa dag i kylskåp. Går bra att frysa!
För vegetarisk variant använd quornfile!
Om man vill kan man mixa tomatsåsen slät med stavmixer!
Snäll son som hjälpte mig med maten idag då jag har tandvärk!
Tomatig kycklinggratäng 4 prt
0