10 cm purjolök
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 grön paprika
5 dl creme fraiche
2.5 dl Milda Mat & Visp
2 köttbuljongtärningar
1 tsk dijonsenap
1 tsk sirap
1 tsk kinasoja
1 tsk pressad citron
salt
vitpeppar
svartpeppar
paprikapulver
ingefära
vitlökspulver
salladskrydda
Aromat
redning
Finhacka vitlöken. Tärna purjolök, rödlök och paprika. Putsa köttet och skär i små grytbitar. Häll olja i en gryta och smula i buljongen. Rör om. Häll i purjolök, rödlök och vitlök. Salta och krydda. Låt fräsa under omrörning. Häll i köttet och låt det
brynas under omrörning. Häll i kinasoja, sirap, citron och dijonsenap. Rör i paprikan. Rör i creme fraiche och grädde. Rör om och sänk värmen. Låt småkoka i 20 minuter. Smaka av och red av.
Servera med ris och jordnötter!
Hållbarhet 2 dgr i kylskåp! Går bra att frysa!

Currygryta med jordnötter
0