29 juli 2022
1 fetaost
1 granatäpple
2 nävar ruccola
olja
flingsalt
grovmald svartpeppar
Bryt av nederdelen på sparrisarna och dela dem längs med, i två delar. Koka i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Häll av dem i en sil och skölj i kallt vatten.
Skölj ruccolasallad och sprid ut på ett fat. Ringla över olja. Sprid ut sparrisarna ovanpå. Smula över lite flingsalt. Beyt fetaosten i små bitar över tallriken.
Tag fram en bunke o fyll med vatten. Stoppa i granatäpplet och dela det i två delar i vattnet. Bryt isär och lirka ur kärnorna. Häll av det i en sil och pulla bort ev innanmäte från granatäpplet. Fördela kärnorna ovanpå fetaosten. Smula över pyttelite
grovmald svartpeppar!
Servera! Håller ev i kylskåp till nästa dag, med risk för att fetaosten och granatäpplet vätskar sig!
Ett mumsigt tillbehör till grillat!!

Sparrissallad med fetaost och granatäpple
0