Medelhavskyckling 6-8 prt
2 kg kycklingfilé, putsad och delade mitt itu
grillolja, valfri, dock inte bbq-smak

Sås:

4 dl creme fraiche 
100 g soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor 

Garnering:

1 näve ruccola
250 g coctailtomater 
1 dl svarta oliver

Ugn: 225*

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform eller långpanna klädd med bakplåtspapper. Pensla dem runtom med grillolja. Gratinera dem mitt i ugnen ca 20 minuter. Vänd och stek ytterligare 15 minuter tills de är genomstekta.

Finhacka soltorkade tomater och vitlöken väl. Blanda ner i creme fraichen.

Skiva kycklingfiléerna och lägg på ett fat. Klicka på hälften av såsen. Skölj och dela tomaterna i halvor och även rucolan. Strö dem över fatet. Toppa med oliver!
Servera resterande sås till!

Servera med en god sallad, ugnsrostade potatisar, kokt nypotatis eller potatissallad!

Perfekt buffé mat nu i sommar!

Hållbarhet till nästa dag i kylskåp!  (null)

(null)

(null)



Recept från Arla.se