grillolja, valfri, dock inte bbq-smak
Sås:
4 dl creme fraiche
100 g soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
Garnering:
1 näve ruccola
250 g coctailtomater
1 dl svarta oliver
Ugn: 225*
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform eller långpanna klädd med bakplåtspapper. Pensla dem runtom med grillolja. Gratinera dem mitt i ugnen ca 20 minuter. Vänd och stek ytterligare 15 minuter tills de är genomstekta.
Finhacka soltorkade tomater och vitlöken väl. Blanda ner i creme fraichen.
Skiva kycklingfiléerna och lägg på ett fat. Klicka på hälften av såsen. Skölj och dela tomaterna i halvor och även rucolan. Strö dem över fatet. Toppa med oliver!
Servera resterande sås till!
Servera med en god sallad, ugnsrostade potatisar, kokt nypotatis eller potatissallad!
Perfekt buffé mat nu i sommar!
Hållbarhet till nästa dag i kylskåp!
Recept från Arla.se
0