Björnbär, hallon och jordgubbspaj 4-6 prt
1 ask frysta, tinade björnbär
2 askar frysta, tinade jordgubbar
1 dl hallonsylt
1 krm kardemumma kärnor
1 msk strösocker
Deg:

1.5 dl flytande margarin
2 1/4 dl vetemjöl
3 msk strösocker

Ugn: 225 grader

Smörj en pajform. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda med sockret.
Blanda björnbär och jordgubbar i en skål. Rör i socker/kardemumma.
Häll det i pajformen. Tryck till jordgubbarna lite med en gaffel. Häll i hallonsylten och fördela den i pajformen. 
Rör samman flytande margarin, vetemjöl och socker i en skål. Det blir en ganska lös deg/smet. Klicka ut den över bären.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills den fått fin färg.

Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass! 
Hållbarhet 2 dagar i kylskåp.

Byt gärna ut till enbart hallon, blåbär, lingon, tärnade rabarber etc!

Imorgon är det 14 februari 2019, dvs Alla Hjärtans Dag och då ska vi mumsa på denna efter kvällsmaten!!  (null)

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress