2 askar frysta, tinade jordgubbar
1 dl hallonsylt
1 krm kardemumma kärnor
1 msk strösocker
Deg:
1.5 dl flytande margarin
2 1/4 dl vetemjöl
3 msk strösocker
Ugn: 225 grader
Smörj en pajform. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda med sockret.
Blanda björnbär och jordgubbar i en skål. Rör i socker/kardemumma.
Häll det i pajformen. Tryck till jordgubbarna lite med en gaffel. Häll i hallonsylten och fördela den i pajformen.
Rör samman flytande margarin, vetemjöl och socker i en skål. Det blir en ganska lös deg/smet. Klicka ut den över bären.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills den fått fin färg.
Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass!
Hållbarhet 2 dagar i kylskåp.
Byt gärna ut till enbart hallon, blåbär, lingon, tärnade rabarber etc!
Imorgon är det 14 februari 2019, dvs Alla Hjärtans Dag och då ska vi mumsa på denna efter kvällsmaten!!


0