2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2.5 dl filmjölk
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Rör i filmjölken och rör till en kletig deg.
Stjälp upp på mjölad bänkskiva och pudra över lite mjöl. Knåda ihop till en deg.
Dela degen i två delar. Dela varje halva i fyra bitar.
Kavla ut varje degbit till en rund 2-3 mm tjock platta. Kavla en gång med kruskavel alternativt nagga väl med en gaffel. Vänd och kavla med kruskavel.
Hetta upp ett stekjärn och pudra i ett tunt, tunt lager med mjöl. Lägg i ett bröd. Sänk till medelvärme och stek ca 2 minuter. Vänd med en stekspade och stek ytterligare 2 minuter. De ska få färg men inte brännas! Pudra i nytt lager mjöl och stek
nästa bröd. Upprepa med pudrat mjöl och stek sedan de andra bröden likadant som det första!
Ät direkt när de svalnat någon minut.
Håller 2-3 dagar, godast nystekta! Går bra att frysa!
Vi åt våra till kvällsmaten med lite olja och salt på. De är även goda med smör på.
Mannen testade att göra sin som en langos med creme fraiche, svart rom, röd lök.
Recept från www.lindasbakskola.se
Det är lite pilligt, tar en stund att steka dem, men värt att prova!

Stekpannebröd ca 8 st

Stek dem en och en i ett lätt mjölat stekjärn på medelvärme.

Mannen åt sin som en langos.
0