
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron (på flaska)
0.5 dl matolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk Persillade
1 tsk grovmald svartpeppar
0.5 tsk salt
1 tsk pommeskrydda
matolja
flytande margarin
Ugn: 225 grader
Skölj och tvätta potatisarna väl. Häll lite matolja och flytande margarin i en långpanna. Skär av ändarna på de oskalade potatisarna (ni kan skala dem om ni vill) och dela dem sedan i halvor. Dela sedan halvorna i mindre klyftor, skär bort ev fläckar och dylikt från skalet.
Lägg dem i långpannan. Vispa ihop matolja, citronsaft, kryddor, salt och pressa i vitlöksklyftorna. Rör om. Häll det över potatisarna och rör om dem väl så att de täcks av marinaden.
Grädda dem först i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Tag ut dem och skaka till dem på plåten.
Sätt dem sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Tag ut och vänd runt dem med en stekspade.
Sätt dem sedan överst i ugnen i ca 10-15 minuter, så de får fin färg och lite knaprig yta. Känn så de är mjuka igenom.
Servera dem till grillat, fisk, fågel, kött eller ät dem som de är dippade i lite majonäs eller dressing.
Hållbarhet 2 dagar i kylskåp. Det bästa är att värma upp dem igen en stund i ugnen på 175 grader.
0