10 cm purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 frp grillkorv
2 kycklingbuljongtärningar
2.5 dl matlagningsgrädde
1 liter vatten
salt
grovmald svartpeppar
vitpeppar
Aromat
grillkrydda
1 tsk sötstark senap
redning (mjölk+mjöl)
Skala, dela och tärna potatisen. Strimla purjolök. Grovtärna löken och finhacka vitlöken. Fräs purjolök, lök, vitlök, buljongtärningar och potatis i lite margarin (ska inte få färg). Salta och krydda. Tärna korvarna och rör i dem.
Häll på vatten och grädde. Låt koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter. Rör då och då.
Rör i redning för tjockare soppa. Smaka av.
Hållbarhet till nästa dag i kylskåp. Går bra att frysa!
För mer vegetarisk variant så uteslut korven och ha i tärnad morot!

Potatis och purjolökssoppa med korv 4 prt

0