Potatis och purjolökssoppa med korv 4 prt
10 potatisar
10 cm purjolök 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta 
1 frp grillkorv 
2 kycklingbuljongtärningar
2.5 dl matlagningsgrädde 
1 liter vatten
salt
grovmald svartpeppar 
vitpeppar 
Aromat 
grillkrydda 
1 tsk sötstark senap
redning (mjölk+mjöl)

Skala, dela och tärna potatisen. Strimla purjolök. Grovtärna löken och finhacka vitlöken. Fräs purjolök, lök, vitlök, buljongtärningar och potatis i lite margarin (ska inte få färg). Salta och krydda. Tärna korvarna och rör i dem.
Häll på vatten och grädde. Låt koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter. Rör då och då.
Rör i redning för tjockare soppa. Smaka av.

Hållbarhet till nästa dag i kylskåp. Går bra att frysa!

För mer vegetarisk variant så uteslut korven och ha i tärnad morot!
Potatis och purjolökssoppa med korv 4 prt

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress