10 juni 2022
15 Digestivekex
75 g smör
200 g Philadelphia färskost naturell ej light
3 ägg
1.5 dl socker
1 krm vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl frysta, tinade hallon
Dekoration:
citronmeliss blad
färska hallon
physalis
passionsfrukt
färska blåbär
Smula/krossa Digestivekex. Smält smöret. Blanda kexsmulor och smör till en grynig massa. Tryck ut i en springform till en jämn och slät botten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulor, socker och vaniljsocker i en bunke. Rengör visparna och vispa
grädden fluffig och inte för rinnig i en annan bunke. Rengör visparna och vispa vitorna till maräng i ytterligare en bunke. Rör ner färskosten i äggulssmeten, vänd varsamt i vispade grädden, marängen och hallon och blanda om väl och försiktigt.
Häll smeten i springformen. Plasta in väl och ställ plant i frysen och frys minst 4 timmar.
Tag ut 15 minuter före servering och dekorera med citronmeliss, urskrapad passionsfrukt, hallon, blåbär och physalis!
Går bra att göra i förväg och ha i frysen! Måste ätas direkt då den smälter och blir rinnig efter ett tag!
Vi hade denna cheesecake på vår äldsta dotters student och jag gjorde 6 st beräknat till 28 st gäster. Pga sjukdom så tackade 7 st återbud så vi var 21 st och åt 4 st cheesecakes.
Jag glömde dock ta bild på dem med dekoration. Jag gjorde dem i köpta folie-pajformar.

Frozen cheesecake med hallon 8 bitar/cheesecake
(Ingen reklam)
0