3 stora morötter
1 citron
5 dl Milda vispgrädde
7.5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 knippa dill (färsk är godast)
salt
vitpeppar
grovmald svartpeppar
mald ingefära m1 tsk ljus sirap
vatten+mjöl=redning
Skala och skiva morötterna. Tärna kycklingfiléerna. Bryn smulade buljongtärningar i margarin och rör i morötter och kycklingfiléerna. Rör om och låt bryna en stund. Salta och krydda. Finklipp dillen och häll i. Pressa all citronsaft och rör i den med
vattnet. Häll i grädden och sirap. Rör om och låt småkoka på medelvärme i ca 20 minuter. Rör då och då. Vispa samman redningen och rör i den. Låt det småputtra i ca 10 minuter. Smaka av!
Servera med kokt/pressad potatis, ris eller potatismos.
Hållbarhet till nästa dag i kylskåp! Går bra att frysa!
De två yngstas favoritmat här hemma! De vill helst ha detta eller dillkött en gång i veckan😀!!
Mumsigt är det i alla fall!!!



Ursäkta bildkvalitet men hade bråttom att bli klar😅😉
0