Kycklingfrikasse’ 6 prt (dillkött)
1 kg kycklingfilé 
3 stora morötter 
1 citron
5 dl Milda vispgrädde 
7.5 dl vatten 
2 hönsbuljongtärningar
1 knippa dill (färsk är godast)
salt
vitpeppar 
grovmald svartpeppar 
mald  ingefära m1 tsk ljus sirap
vatten+mjöl=redning 

Skala och skiva morötterna. Tärna kycklingfiléerna. Bryn smulade buljongtärningar i margarin och rör i morötter och kycklingfiléerna. Rör om och låt bryna en stund. Salta och krydda. Finklipp dillen och häll i. Pressa all citronsaft och rör i den med vattnet. Häll i grädden och sirap. Rör om och låt småkoka på medelvärme i ca 20 minuter. Rör då och då. Vispa samman redningen och rör i den. Låt det småputtra i ca 10 minuter. Smaka av!

Servera med kokt/pressad potatis, ris eller potatismos.
Hållbarhet till nästa dag i kylskåp! Går bra att frysa!

De två yngstas favoritmat här hemma! De vill helst ha detta eller dillkött en gång i veckan😀!!

Mumsigt är det i alla fall!!!

(null)
(null)

(null)

Ursäkta bildkvalitet men hade bråttom att bli klar😅😉
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress