
100 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
3.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
5 mogna bananer, går bra med ngt bruna
Ugn: 200*
Smörj en avlång brödform och mjöla den. Vispa smör och socker mjukt. Vispa i ett ägg i taget. Mosa 4 bananer. Rör ner dem i smeten. Rör i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda väl!
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Dela den sista bananen på längden och lägg den med snittytan upp på smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Ha koll! Känn med en sticka så kakan är torr. Låt svalna i formen och lossa den varsamt med en kniv runt om och stjälp upp!
Gott som det är eller med vaniljglass! Hållbarhet ca 2 dagar inplastad. Går bra att frysa in!
Recept från: www.ica.se
Perfekt när man har övermogna bananer liggandes!
0