Bananbröd ca 10-12 skivor
 
100 g mjukt smör
2 dl socker 
2 ägg
3.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver 
0.5 tsk vaniljsocker 
0.5 tsk salt 
5 mogna bananer, går bra med ngt bruna
 
Ugn: 200*

Smörj en avlång brödform och mjöla den. Vispa smör och socker mjukt. Vispa i ett ägg i taget. Mosa 4 bananer. Rör ner dem i smeten. Rör i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda väl!
 
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Dela den sista bananen på längden och lägg den med snittytan upp på smeten.
 
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Ha koll! Känn med en sticka så kakan är torr. Låt svalna i formen och lossa den varsamt med en kniv runt om och stjälp upp!
 
Gott som det är eller med vaniljglass! Hållbarhet ca 2 dagar inplastad. Går bra att frysa in!
 

Recept från: www.ica.se
 
Perfekt när man har övermogna bananer liggandes! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress