Julgodis ca 60 st x 2

Microknäck ca 60 st

1 dl ljus sirap 
1 dl socker
1 dl vispgrädde (40%)
1 kula äkta smör

Olja en bricka lätt och ställ ut ca 60 st knäckformar tätt.
Tag en hög vid microugns-tålig plastbunke. Häll i sirap, grädde, socker och en kula smör. Rör om.
Kör på högsta effekt i 4 minuter (ha koll så det ej bubblar över) tag försiktigt ut bunken och rör om smeten. Koka på full effekt i ytterligare 4 minuter (ha fortsatt koll). Tag ur rör om och klicka några droppar i ett glas med kallt vatten. Stelnat det och kan rullas till en kula är knäcken klar! Häll genast upp i formarna (stelnar fort!!!). Är smeten lös så kör den ytterligare 1-2 minuter.

Hållbarhet 3-4 dagar i tättslutande burk i skafferiet!
Gott att röra i 1 tsk mald ingefära eller toppa med hackad mandel! 
Microknäck ca 60 st

(null)


Mörk choklad- och apelsinkola i micron ca 60 st

200 g mörk choklad 
skal av 1 apelsin 
1 dl ljus sirap 
1 dl socker 
1 dl vispgrädde (40%)
1 kula äkta smör 
1 krm salt

Olja en bricka och ställ ut formarna tätt. Grovhacka chokladen.
Rör ner sirap, socker, grädde, apelsinskal, salt och smör i en hög, vid och microugns-tålig plastbunke. Micra på full effekt i 4 minuter (ha koll). Tag ut och rör i chokladen. Micra 2 minuter, tag ut och rör om. Micra ytterligare 2 minuter och rör om. Micra ytterligare 2 minuter och rör om. Micra ytterligare 2 miniter och rör om. Gör kulprov (se knäcken ovan) om ej hård nog micra ytterligare 2-3 minuter. Häll genast upp i formarna (stelnar fort!!!)

Total tid i micron ca 12-14 minuter!
Hållbarhet ca 3-4 dagar i tättslutande burk i skafferiet!

Mörk choklad- och apelsinkolor i micron ca 60 st

(null)