Currygryta med jordnötter 6 prt

1.5 kg fläskytterfilé 
10 cm purjolök 
3 vitlöksklyftor 
1 rödlök 
1 grön paprika 
5 dl creme fraiche 
2.5 dl Milda Mat & Visp
2 köttbuljongtärningar
1 tsk dijonsenap 
1 tsk sirap
1 tsk kinasoja 
1 tsk pressad citron 
salt
vitpeppar 
svartpeppar 
paprikapulver 
ingefära 
vitlökspulver 
salladskrydda 
Aromat
redning 

Finhacka vitlöken. Tärna purjolök, rödlök och paprika. Putsa köttet och skär i små grytbitar. Häll olja i en gryta och smula i buljongen. Rör om. Häll i purjolök, rödlök och vitlök. Salta och krydda. Låt fräsa under omrörning. Häll i köttet och låt det brynas under omrörning. Häll i kinasoja, sirap, citron och dijonsenap. Rör i paprikan. Rör i creme fraiche och grädde. Rör om och sänk värmen. Låt småkoka i 20 minuter. Smaka av och red av.
Servera med ris och jordnötter!

Hållbarhet 2 dgr i kylskåp! Går bra att frysa!
Currygryta med jordnötter