Fräsig gryta 6-8 prt

800 g färs
1 gul lök
10 cm purjolök 
3 vitlöksklyftor 
400 g passerade tomater 
2.5 dl Mild grädde 15 %
1.5 dl chilisås 
0.5 dl ketchup 
1 msk citronsaft 
1 tsk ljus sirap 
1 tsk salt 
1 tsk grillkrydda 
2 tsk timjan
2 tsk paprikapulver
2 tsk mexikansk krydda
1 krm vipeppar
1 krm grovmald svartpeppar 
1 krm vitlökspulver
1 tsk salladskrydda
1 köttbuljongtärning 
1 tsk kinasoja 


Finhacka lök, purjolök ch vitlök. 
Fräs kryddor, salt och smulad buljong i margarin. Rör i färsen och låt den fräsa så den blir stekt. Häll i soja, citronsaft, lök, purjolök och vitlök. Låt fräsa en stund.
Häll i chilisås, ketchup, sirap, passerade tomater och grädden. Låt koka upp under omrörning och småputtra sedan på svagare värme i ca 25 minuter.
Servera med ris och sallad!!

Går bra att frysa! Hållbarhet till nästa dag i kylskåp! 
(null)