Sallad med clementin, granatäpple och fetaost

1 påse blandad sallad (gärna med ruccola)
3 clementiner 
1 granatäpple 
1 frp fetaost 
1/4 dl olja
1 tsk pressad citron
1 knapp tsk honung
1 nypa flingsalt 
1 nypa grovmald svartpeppar 
1 krm salladskrydda 

Skölj salladen och lägg i en skål. Skala clementinerna och dela i klyftor. Tag bort en del av det vita. Klipp dem mitt itu ner i salladen. Dela granatäpplet och tag en halva och tryck ut kärnorna genom att klämma på det runt om, ner i silen. Skölj hastigt och ta bort ev innanmäte som lossnat. Gör likadant med den andra halvan. (Tänk på att granatäpple saftar sig mkt och färgar av sig).
Häll kärnorna i salladen.
Rör ihop olja, honung, flingsalt och kryddor i ett glas tills honungen lösts upp. Ringla sedan dressingen över salladen. Smula mer fetaost och vänd om.
Godast att äta nygjord och samma dag. (null)


Perfekt om man har många clementiner över sedan jul! Ha koll så de inte innehåller kärnor som kommer med i salladen!