Foccaccia de Nela 4 prt

2 tsk torrjäst
5 msk matolja
2 dl vatten
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl

Topping:
matolja
delade oliver
delade coctailtomater
färsk rosmarin
torkad timjan
havssalt

Ugn: 225*

Ljumma vattnet och rör i jästen. Rör så det löses upp.
Häll olja, degspadet, salt, socker och mjöl i en skål. Arbeta ihop till en deg. Täck med en handduk och ställ varmt att jäsa i 30 minuter.
Tag upp på lätt mjölad bänkskiva och knåda den smidig.
Kavla ut den till en 2-3 cm tjock platta. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck med fingrarna gropar djupt i degen, ej igenom degen. Låt jäsa i 15 minuter.
Ringla över ganska rikligt med olja. Tryck i oliver och tomater. Strö på rosmarin, timjan och salt.
Grädda gyllene i ca 15 minuter.

Bryt det i bitar. Servera med lite smör eller olja att doppa i.
Hållbarhet 2 dagar, går bra att frysa! 
(null)

(null)

(null)