Ostpaj och ost/skinkpaj 6p

Ostpaj:

1 rulle kyld pajdeg 
2 dl riven herrgårdsost 
2 dl riven goudaost 
1 dl riven prästost 
1 mozzarellaboll
3 ägg
2.5 dl milda mat o visp
persilja
salt
grovmald svartpeppar 
Aromat

Smörj en pajform och klä med pajdeg. Förgrädda 10 minuter i 225*. Blanda samman ostarna och lite persilja. Strö det i pajskalet och riv ner mozzarellan i bitar. Vispa samman ägg, grädde, salt och kryddor. Häll det i formen.
Grädda gyllene och så äggstanningen stannat, ca 35-45 minuter.

Går bra att ätas kall och att frysas! Hållbarhet ca 2 dgr i kylskåp.
Ostpaj


Ost/skinkpaj

1 rulle kyld pajdeg
2 dl riven herrgårdsost 
2 dl riven goudaost 
1 mozzarellaboll
2 hg tärnad rökt skinka
1 liten finhackad rödlök 
3 ägg
2.5 dl milda mat o visp
salt
grovmald svartpeppar 
Aromat 
paprikapulver 

Smörj en pajform och klä med pajdeg. Förgrädda 10 minuter i 225*.
Fräs tärnad skinka och rödlök i lite margarin så löken mjuknar.
Blanda rivna ostarna och strö över pajskalet. Riv över mozzarellan i bitar och strö över skinka och rödlök.
Vispa samman ägg, grädde, salt och kryddor. Häll det i formen.
Grädda gyllene och så äggstanningen stannat i ca 35-45 minuter.

Går bra att frysa! Hållbarhet ca 2 dgr i kylskåp.
Ost/skinkpaj