Pizzabullar 40 st

1 pkt jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
ca 1 l vetemjöl

Fyllning:
2 dl chilisås
4 krm grovmald svartpeppar
1 krm salt
4 krm oregano
4 krm salladskrydda
1 msk spad fr soltorkade tomater i olja

2 hg rökt skinka
1 gul lök
4 dl grovriven ost
4-6 soltorkade tomater

Pensling:
1 uppvispat ägg
grovt havssalt
oregano

Ugn: 250*

Smält margarinet och häll i mjölken. Ljumma till 37 *. Häll över jästen och rör tills den löst upp.
Arbeta i mjöl och salt till en ganska lös deg. Täck med en handduk och ställ varmt att jäsa i 45 minuter.
Låt jäsa 45 minuter.

Rör samman chilisås, salt, kryddor och spad. Finhacka löken, tärna skinka och soltorkade tomater. Ställ ut bullformar på två plåtar.

Tag upp degen och knåda den. Dela i två delar. Kavla ut till en 1-1.5 cm tjock platta. Bred på hälften av chilisåsen. Strö på hälften av osten, löken, skinkan och soltorkade tomaterna. Rulla längs långsidan ihop till en rulle. Forma den jämntjock. Dela i 20 bitar med en vass kniv.
Lägg med snittytan upp i bullformarna. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite havssalt och torkad oregano. Grädda gyllene ca 10-12 minuter.
Gör likadant med den andra deghalvan.

Hållbarhet ca 2 dgr i kylskåp. Går bra att frysa!

Perfekt på picknick, stranden, till mellis eller på buffe’!
Pizzabullar ca 20 st

(null)