Tomatig kycklinggratäng 4 prt

3 stora kycklingfileer (tinade/färska)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor 
1 gul paprika 
4 tomater
1 kycklingbuljongtärning 
400 g passerade tomater
1.5 dl vatten
1 tsk sirap
1 tsk citronsaft 
0.5 tsk vinäger 
salt
grovmald svartpeppar 
vitpeppar 
vitlökspulver 
allkrydda
Aromat
paprikapulver 
salladskrydda 

Ugn: 225 *

Dela filéerna i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform. Salta och krydda. Vänd dem och salta, krydda igen. Ställ in det i ugnen.
Skiva lök, finhacka vitlök och strimla paprikan. Fräs det i margarin. Salta och krydda.
Klyfta tomaterna och dela klyftorna i två delar. Lägg det i lökfräset. Rör om.
Häll i sirap, citronsaft och vinäger. Låt fräsa en stund under omrörning.
Häll i passerade tomater och vatten. Låt småputtra ca 10 minuter. Smaka av. 
Tag ut kycklingen och häll över tomatsåsen.
Grädda bubblig och så kycklingen är genomstekt ca 30-40 minuter i 200*.
Servera med ris och sallad!

Hållbarhet till nästa dag i kylskåp. Går bra att frysa!

För vegetarisk variant använd quornfile! 

Om man vill kan man mixa tomatsåsen slät med stavmixer!

Snäll son som hjälpte mig med maten idag då jag har tandvärk!
        
Tomatig kycklinggratäng 4 prt