Frallor ca 16 st

4 dl fingervarmt vatten
4 dl olja
1 tsk salt
1 pkt jäst
6-8 dl mjöl

1 ägg
vallmofrön 

Ugn: 250*

Blanda vatten, olja och salt. Rör i jästen tills den har lösts upp. Arbeta i mjölet.
Täck med en handduk och låt jäsa 15 minuter.
Tag upp och arbeta degen smidig. Dela i två delar och dela sedan varje halva i 8 bitar.
Rulla jämnstora bullar. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Täck med en handduk och låt jäsa 15 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda gyllene ca 10-12 minuter.

Går bra att frysa!
Låt degen jäsa 15 minuter.
Rulla bullar, pensla och strö på vallmofrön. Grädda ca 10-12 minuter.
Går bra att frysa!