Thaikyckling med ugnsbakade grönsaker 6 prt

2 kg kycklingfilé (frysta, tinade, putsade)
2 röda spetspaprikor
1/2 knippe salladslök 
grön blast från 1 liten purjolök 
1 påse salladsärtor
2 morötter, skalade 
1 liten romansallad 
2 pakchoi
Marinerad:
1/2 liten citron
2 dl olja
0.5 dl sweetchilisås
1/4 kinasoja 
1/4 Kikoman soja
0.5 dl Pad Thaisauce (Santa Marias)
0.5 tsk curry
1 krm vitpeppar 
1 krm grovmald svartpeppar 
2 krm paprikapulver 
0.5 tsk vitlökspulver 
2 krm mald ingefära 
Garnering:
1 näve jordnötter 

Ugn: 225*

Dela kycklingbitarna och lägg i en ugnsform. Salta och peppra litegrann.

Skölj grönsakerna och dela i grova bitar. Strö ut i en långpanna.
Rör samman marinaden. Ringla knappt hälften över kycklingen och 1/4 över grönsakerna. Vänd runt kycklingen så marinaden kommer på alla sidor. 
Stek kycklingen i nedersta delen av ugnen i ca 30 minuter. Tag ut och vänd och ringla över lite marinad. Ställ sedan i mitten av ugnen och stek ytterligare 25-30 minuter tills den är genomstekt.
Stek grönsakerna i ugnen ca 30-40 minuter.  Strö över en näve jordnötter.

Servera med ris, soja och sweetchilisås!!
Ugnsbakade grönsaker
(null)