Söndagspajer 2 st (ca 6 prt)

Ost/skinka/baconpaj 

1 rulle kyld pajdeg
2 hg strimlad rökt skinka
1 pkt tärnat stekt bacon
3 dl riven ost
10 cm finhackad purjolök
4 ägg
2 dl grädde
salt
paprikapulver 
grovmald svartpeppar
Ugn: 225*

Tryck ut pajdegen i en välsmord pajform och nagga väl. Förgrädda 10 minuter.
Tag ut och strö på 1/2 av osten. Häll i skinka, bacon och purjolök och resterande ost.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och kryddor och häll det i formen.
Grädda gyllene och fast ca 30-45 minuter.

Ost/skinka/baconpaj

(null)


Går bra att frysa! 

Tacopaj

1 rulle kyld pajdeg
ca 300-400g överbliven tacokryddad färs
1 hackad tomat
10 cm finhackad purjolök
2 dl riven ost
Ugn: 225*

Klä en välsmord pajform med degen. Nagga väl och förgrädda 10 minuter.
Rör ihop färs, tomat och purjolök och häll i formen. Strö över ost. Grädda gyllene ca 25 minuter.

Om färsen varit uppvärmd innan den lades i pajformen så hade jag ej fryst in den och värmt igen.

Får ni deg över så kavla ut och skär i remsor och lägg överst på tacopajen!

Tacopaj

(null)


Serveras med en god sallad och ev en god dipsås/dressing/salsa!!

Idag kom 19-åringen hem från det militära över dagen :) Ute är det höstrusk så då passar det bra med god paj till middag!!