Köttbullar ca 6-8 prt

2 kg fläskfärs 
2 finhackade gula lökar
2 äggulor
2 dl ströbröd 
1.5 dl vatten
salt
mald vitpeppar 
mald ingefära 
grovmald svartpeppar 
Aromat
Knorr grillkrydda
liiite mald kryddpeppar 
Ugn: 200*

Sås:
spara all sky
2.5 dl Milda Gourmet grädde
2 köttbuljongtärningar
kinasoja 
Coloritsoja 
redning 

Blanda ströbröd, vatten, äggulor, salt och kryddor. Blanda i färs och hackad lök. Blanda väl!
Forma köttbullar och stek dem gyllene i smör/margarin. Häll i lite vatten i stekjärnet mellan varje omgång köttbullar som steks. Vispa runt väl i stekjärnet och låt det börja koka. Häll sedan via en sil ner i en gryta till såsen.
Låt köttbullarna stå 15 minuter i ugnen så de är genomstekta.
Koka upp sky, grädde, köttbuljongtärningar, kinasoja, Coloritsoja och red av. Smaka av!

Servera köttbullarna och såsen till ex kokt potatis/potatismos ärtor och lingonsylt!

Hållbarhet till nästa dag i kylskåp! Går bra att frysa!

Rulla jämnstora köttbullar och stek i smör/margarin!

Köttbullar 6-8 prt