Japansk lax i ugn 4 prt

4 laxfiléer (tinade, sköljda, putsade)
0.5 dl japansk soja 
0.5 dl sweetchilisås
1 knapp msk hackad, inlagd skivad ingefära 
1 liten knippa finklippt gräslök
1.5 msk sesamfrö
en skvätt citron
lite salt
lite grovmald svartpeppar 
1 pytteliten hackad vitlöksklyfta 

Sås:
0.5 dl japansk soja 
0.5 dl sweetchilisås
1 knapp msk, hackad, inlagd skivad ingefära 
1 liten knippa finklippt gräslök 
1.5 msk sesamfrö
en skvätt citron
lite salt
lite grovmald svartpeppar 

Servering:
kokt jasminris 
gurka (skalad och strimlad med potatisskalare)
kokta, direkt avsköljda gröna frysta ärtor
strimlad sallad

Ugn: 200*

Rör samman såsen till laxfiléerna. Doppa laxfiléerna runt om i såsen och lägg i en ugnsform. Fördela resterande sås runt om laxen. Baka i ugn ca 20 minuter (måste vara genomstekt. (null)

Rör ihop såsen att ha till. (null)

Servera laxen med ris, sås, gurka, ärtor och sallad! (null)

(null)

(null)


Hållbarhet till nästa dag i kylskåp! Går bra att frysa in som matlåda!

En lite sushiliknande laxrätt!