Piffig pannbiff ca 15 st

1.5 kg fläskfärs 
2 ägg
1.5 dl ströbröd 
1 ask Arla ost vitlök/örter
1 tsk salt
1 tsk grillkrydda 
2 krm grovmald svartpeppar 
1 krm vitpeppar 
1 tsk salladskrydda 

Karameliserad lök:
1 stor gul lök
2 stora rödlök
1 tsk kinasoja 
1 tsk ljus sirap
Aromat

Sås:
sky från biffar och lök
1 köttbuljongtärning 
en skvätt Coloritsoja 
3 dl vispgrädde 
1 tsk vinbärsgelé 
salt
redning 

Rör ihop ägg, ströbröd, mjukost, salt och kryddor. Blanda ner färsen och blanda väl. Forma ca 15 jämnstora biffar och stek dem gyllene i margarin, strö på lite grillkrydda. Lägg i en ugnsform i ugnen i 200* och låt dem stekas klart ca 15 minuter. Vispa ur stekjärnet med lite vatten mellan varje stekomgång och sila ner i en gryta.

Stek skalad, skivad lök i margarin. Rör i soja, sirap och lite Aromat. Stek på medelvärme under omrörning tills löken mjuknat, fått yta och börjar få fin färg. Lägg löken i en skål. Vispa ur stekjärnet med lite vatten och sila ner i grytan med sky.

Häll grädde, Coloritsoja, smulad buljong och vinbärsgelé i grytan med sky. Låt koka upp under omrörning. Red av och smaka av.
Servera biffarna med kokt potatis, sås, karameliserad lök, lingon och ättiksgurka!

Biffarna håller till nästa dag i kylskåp. Går bra att frysa!

Piffiga biffar ca 15 st