Minipajer 12 st (drinktilltugg)

1 rulle kyld pajdeg
2 knippe grön sparris 
1 fetaost 
2 tomater
kapris
ostskivor 
3 ägg
1 msk mjöl
1.5 dl mjölk
salt 
grovmald svartpeppar 
12 st muffinsformar i aluminium 

Ugn: 225*

Bryt av sparrisens nedersta bit. Koka dem sedan i salt vatten ca 2 minuter. Häll av.
Pensla muffinsformarnas insida med flytande margarin alt smält. Dela degen i 12 rutor. Tumma ut dem och klä muffinsformarna med degrutorna.
Hyvla lite ost och bryt i småbitar och lägg i botten på formarna. Dela fetaosten i tre långa bitar och sedan varje bit i fyra bitar (12st). Lägg en bit i varje form. Dela sparrisen i bitar och fördela dem i formarna. Dela, kärna ur och tärna tomaterna. Fördela dem i formarna och strö på lite kapris.
Vispa samman ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät äggstanning. Skeda ner den i formarna. Ska fyllas 3/4, ev får man göra lite mer äggstanning.
Smula över pytte pytte lite grovmald svartpeppar.
Grädda gyllene mitt i ugn ca 8-12 minuter. Låt svalna.
Servera dem i formarna! Går bra att frysa! Hållbarhet 2 dgr i kylskåp.

Vår yngsta dotters favoriter och för er som följer bloggen så gjorde jag liknande på äldsta sonens student 2019! 
Minipajer
(null)