Kuvertbröd 25 st
50 g margarin 
2.5 dl mjölk
0.5 tsk salt
5-6 dl mjöl 
0.5 pkt jäst
 
Pensling:
1 uppvispat ägg
sesamfrån/vallmofrön
 
Ugn: 225*

Smält margarinet. Häll i mjölken och ljumma till fingervarmt (37*).
Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken och vispa ut jästen i den. Arbeta i 5 dl mjöl till en ganska kladdig deg. Täck med handduk och jäs i 40 minuter.
Stjälp upp degen på mjölad bänkskiva och knåda den. Dela i två delar. Dela varje deghalva i 12.5 bitar. Forma 12 bitar till jämna bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Gör likadant med andra halvan. Arbeta ihop de båda halva degbitarna som blir över till en bulle. Täck med handduk och jäs i 25 minuter.
Pensla dem med uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
 
Hållbarhet 2-3 dagar i plastpåse. Går bra att frysa in!
 
(recept från www.arla.se)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress