Buffé till konfirmation ca 20 personer

Kalkon och skinkfat 20 personer 
 
1 kg skivad basturökt skinka
1 kg basturökt kalkon
salladsblad
1 stor brk ananas i bitar, avrunnen
1 valfri liten melon
1 korg kiwi
3 apelsiner
 
Lägg ut salladsblad på två fat/brickor och snurra sedan ihop kalkonen och lägg på det ena och skinkan på den andra. Skiva melon, apelsin och klyfta kiwin och fördela på faten.
 

Grönsak och fruktfat 20 personer 
 
1 färsk ananas
2 stora burk majs
2 askar cocktailtomater 
1.5 gurka 
1 mini vattenmelon 
 
Skär upp ananas och melon i bitar. Fördela det på två fat/brickor.
 

Tabbouleh 20 personer 
 
3 tomater 
1 stor rödlök 
1 kruka persilja 
0.5 citron 
grovmald svartpeppar 
flingsalt
vitlökspulver
olja
 
Tärna tomaterna och finhack löken. Hacka persiljan. Lägg i en skål. Pressa över citron. Ringla över oljan. Salta och krydda och smaka av!
 

Pastasallad 20 personer 
 
1 frp pasta 
1 gurka
1 ask cocktailtomater 
1 stor burk majs
1 romansallad 
olja
citronsaft
grovmald svartpeppar 
salt
 
Koka pastan, häll av och spola den kall. Lägg i en skål. Lägg i tärnad gurka, tomater och majs. Ringla över olja och citronsaft. Salta och krydda.
 

Potatissallad 20 personer 
 
1 kg potatis, tärnade, kokta och avsvalnade 
1 bunt sparris
1 påse salladsärtor
1 granatäpple 
rödlök
1 frp färsk dill 
0.5 påse ruccola 
citronsaft
olja
dijonsenap
vitvinsvinäger
flingsalt
grovmald svartpeppar 
 
Rör ihop 2 dl olja, 2 msk citronsaft, 1 tsk vitvinsvinäge, 1 tsk dijonsenap, 1 stor nypa flingsalt och 2 krm svartpeppar. Rör i fint hackad dill. Snoppa av änden på sparrisen och koka 2 minuter i saltat vatten. Häll av och spola i kallt vatten. Tärna dem. Skölj salladsärtorna och dela dem. Hacka ruccolan grov. Finhacka rödlöken. Kärna ur granatäpplet.
Lägg potatis, sparris, salladsärtor, rödlök, ruccola och granatäpple i en skål. Blanda i oljan och rör om. Smaka av!
 
Tzatziki 20 personer 
 
2 x 5 dl gräddfil
10 msk majonnäs 
2 grovrivna gurkor, pressa ur vattnet
flingsalt
grovmald svartpeppar 
2 vitlöksklyftor 
 
Blanda gräddfil, majonnäs, pressad vitlök, salt och peppar. Rör i väl urkramad gurka!
 
Till detta hade vi även bearnaisesås, små inlagda gurkor, oliver, kuvertbröd, ost, brieost och mjukostar!
 
Går bra att förbereda dagen innan! Håll allt väl kylt i kylskåp!
Hållbarhet 2-3 dagar i kylskåp!
 
Vi beställde skinkan och kalkonen som matskivor på vårt ICA Kvantums chark (ej reklam).
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress