


Kalkon och skinkfat 20 personer
1 kg skivad basturökt skinka
1 kg basturökt kalkon
salladsblad
1 stor brk ananas i bitar, avrunnen
1 valfri liten melon
1 korg kiwi
3 apelsiner
Lägg ut salladsblad på två fat/brickor och snurra sedan ihop kalkonen och lägg på det ena och skinkan på den andra. Skiva melon, apelsin och klyfta kiwin och fördela på faten.


Grönsak och fruktfat 20 personer
1 färsk ananas
2 stora burk majs
2 askar cocktailtomater
1.5 gurka
1 mini vattenmelon
Skär upp ananas och melon i bitar. Fördela det på två fat/brickor.

Tabbouleh 20 personer
3 tomater
1 stor rödlök
1 kruka persilja
0.5 citron
grovmald svartpeppar
flingsalt
vitlökspulver
olja
Tärna tomaterna och finhack löken. Hacka persiljan. Lägg i en skål. Pressa över citron. Ringla över oljan. Salta och krydda och smaka av!

Pastasallad 20 personer
1 frp pasta
1 gurka
1 ask cocktailtomater
1 stor burk majs
1 romansallad
olja
citronsaft
grovmald svartpeppar
salt
Koka pastan, häll av och spola den kall. Lägg i en skål. Lägg i tärnad gurka, tomater och majs. Ringla över olja och citronsaft. Salta och krydda.

Potatissallad 20 personer
1 kg potatis, tärnade, kokta och avsvalnade
1 bunt sparris
1 påse salladsärtor
1 granatäpple
rödlök
1 frp färsk dill
0.5 påse ruccola
citronsaft
olja
dijonsenap
vitvinsvinäger
flingsalt
grovmald svartpeppar
Rör ihop 2 dl olja, 2 msk citronsaft, 1 tsk vitvinsvinäge, 1 tsk dijonsenap, 1 stor nypa flingsalt och 2 krm svartpeppar. Rör i fint hackad dill. Snoppa av änden på sparrisen och koka 2 minuter i saltat vatten. Häll av och spola i kallt vatten. Tärna dem. Skölj salladsärtorna och dela dem. Hacka ruccolan grov. Finhacka rödlöken. Kärna ur granatäpplet.
Lägg potatis, sparris, salladsärtor, rödlök, ruccola och granatäpple i en skål. Blanda i oljan och rör om. Smaka av!
Tzatziki 20 personer
2 x 5 dl gräddfil
10 msk majonnäs
2 grovrivna gurkor, pressa ur vattnet
flingsalt
grovmald svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Blanda gräddfil, majonnäs, pressad vitlök, salt och peppar. Rör i väl urkramad gurka!
Till detta hade vi även bearnaisesås, små inlagda gurkor, oliver, kuvertbröd, ost, brieost och mjukostar!
Går bra att förbereda dagen innan! Håll allt väl kylt i kylskåp!
Hållbarhet 2-3 dagar i kylskåp!
Vi beställde skinkan och kalkonen som matskivor på vårt ICA Kvantums chark (ej reklam).
0