Vår rabarberplanta trivs verkligen i detta ombytliga vädret och har fått fnatt!! Så här kokas ljuvlig rabarberkräm och bakas smulpajer på löpande band...rabarberkräm, en skvätt ovispad grädde och mandelbiskvier..finns det något godare?? Det är ju barndomsminne att doppa en rabarberstjälk i socker och smaska i sig!
Här kommer recept på rabarberpaj 6 prt
150 g smör
3/4 dl socker
3 dl mjöl
4 rabarberstjälkar (125g/st)
1.5 dl socker
1 msk potatismjöl
margarin till formen
Ugn: 225*
Lägg vetemjöl och socker i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar. Blanda till en smulig massa. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda rabarber, socker och potatismjöl. Lägg i en smord pajform, 24 cm i diameter. Fördela smuldegen över. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde!
Hållbarhet 3-4 dagar. Går bra att frysa in!

Ser ni så fina aklejor och luktärter vi har i trädgården!!
Recept på rabarberkräm 8-10 prt
1 kg tärnad rabarberstjälkar (dra av yttersta höljet på dem)
3 dl socker
7 dl vatten
3-4 msk potatismjöl
ev någon nypa mald kardemumma
Koka upp vatten och socker. Rör tills sockret smält. Lägg i rabarbern och koka dem mjuka ca 20-25 minuter. Vispa ihop potatismjöl med lite vatten och rör i under kraftig omrörning så det inte blir klumpar. Låt svalna.
Servera med mjölk, grädde och mandelbiskvier eller bara som den är! Hållbarhet 3-4 dagar i kylskåp!
0